Kitchen Continuity - Design Bureau

Upper Westside DAS 2 copy

DAS Studio worked with general contractor NILU Home Improvement, Inc. to renovate this Upper West Side apartment. “It is always a pleasure working with Stefanie and David from DAS Studio,” owner Dragan Stojanovic says. “They are organized and prepare plans very well, which fits well with the way I work.”

Upper Westside DAS 6 copy 2

Upper Westside DAS 15 copy

Kitchen Continuity

Wednesday, August 28th, 2013

By John F. Rizor
Photos by DAS Studio

Some say that the kitchen is the most important room in a house. The owners of this 4,000-square-foot apartment on the Upper West Side of Manhattan would doubtless agree. The family of three hired New York City architecture firm DAS Studio to revamp their kitchen and quickly realized that the rest of the apartment would have to follow suit to preserve the aesthetic continuity of the space.

“One of our main concerns was to create an open and coherent look for the entire apartment,” DAS Studio partner Stefanie Werner says. “It’s important that the kitchen looks like it is part of the living room instead of having a kitchen in the corner of the living room.” Werner, DAS Studio partner David Burdett, and interior designer Donna Perry chose a singular color scheme and added complementary millwork and finishes throughout the space. The team was also playful with their material selection by using the same finishes in different applications, further strengthening the overall coherence of the space.

Tagged with: