Office Tour | Box Studios' Farm-To-Office Design - Design Bureau

_MG_1709-Edit _MG_1801-Edit _MG_1812-Edit _MG_1855-Edit-2 _MG_1942-Edit-2 _MG_1964-Edit-2 _MG_1997-Edit-NoBike E_BarnPano-Edit E_MilkBar3-Edit NE_OfficeBay_RGB-2 NW_BarnPano NW_Conference Room-Edit-Edit S_Entrance Pano-Edit

Office Tour | Box Studios’ Farm-To-Office Design

Friday, March 8th, 2013

Photography by James John Jetel

 

Core Power, maker of high-protein recovery shakes, wanted to maintain its company's rural roots in its new 8,000-square-foot downtown Chicago office, so architecture and interior design firm Box Studios incorporated a barn, silo, green walls, grass carpet, and even a milk bar into the down-home design. 

From Box Studios:

The design concept is a modern interpretation of agrarian elements which pay homage to the client's rural beginnings. Greeting visitors as they enter the space is an executive conference room designed to imitate a barn and silo. The green, translucent silo is a glowing centerpiece that doubles as the conference room entrance. Blue and green tones used throughout are reminiscent of rolling farmlands and endless sky. The space features many sustainable elements, including a 15-by-25-foot living wall that frames a marker-board/projection screen. This wall is the focal point of a meeting area used for brainstorming sessions, group demonstrations, and casual workspace where circular, multi-tiered seating and turf-grass carpet provide informal seating. To further emphasize the concept, BOX Studios capitalized on existing skylights, unobstructed perimeter windows, and an operable garage door to allow natural light to filter organically through the space. Other design features include a "milk bar" featuring Core Power products, a staff "corral" for mobile employees, an R & D dairy testing lab, and private offices with frameless glass fronts.

 

Tagged with: