Wooster Street Loft - Design Bureau

Photos: Adam Friedberg

Wooster Street Loft

Wednesday, April 4th, 2012

This gut renovation of a penthouse apartment in SoHo skillfully upturns some of the usual downsides to living in downtown New York.  It's got both access to a private outdoor space and an abundance of natural light. The ceiling tapers up to the front to let in more sun. It also seems to maximize space as it plays with materials heavy and light. The main space has a dark bronze-coated wall on one side that holds the elevator and entrance doors, kitchen cabinets, laundry and bathrooms. There's a black granite kitchen island that serves as a dining table. And the steel staircase is light and unobtrusive. The bathrooms are clad in concrete tile made in Beirut. The roofdeck, which looks illogically huge, is teak. Find out more at Workac.

Tagged with: