YouTube's London Set - Design Bureau

YouTube’s London Set

Wednesday, October 3rd, 2012

By John Dugan
Photos by David Barbour, courtesy of Cherrill Scheer & Associates

London-based architecture and interior design studio PENSON recently designed YouTube's cool offices in the heart of London's Covent Garden to look like a backstage area and film studio. Completed in August 2012, the space features a replica of Del Boy's living room in Mandela House, Peckham (you need some deep knowledge of popular BBC sitcoms of the '80s to make that reference), a cinema with Air-Lock doors, a YouTube Walk-of-Fame, a soundproof recording studio, ergonomic video conferencing rooms, film viewing pods and work areas with kiiler views of London's skyline. The timber back-of-stage walls are just like those of real stage sets—which lends the space that functional television studio vibe. Then there's the actual studios. The Creator Space designed in collaboration with YouTube, CBT and DreamTek, include a Green Room, editing suites and two large acoustic filming spaces. Best of all, YouTube videomakers will have a chance to use the space—once they prove their mettle with massive stats, of course.

Tagged with: